TAXĂ CU SEMNUL ÎNTREBĂRII

Taxa de intrare, pe care milioane de turiști o plătesc de aproape 20 de ani, pentru a vizita Vulcanii Noroioși, din județul Buzău este pusă sub semnul întrebării. Mai exact, se pune problema dacă aceasta este sau nu legală. Biletele de intrare sunt emise de Asociația Vulcanii Noroioși, o Organizație neguvernamentală  din Buzău. Președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Vasile Carnariu, prezent, săptămâna trecută, într-o vizită oficială la Buzău consideră însă că această taxă nu are un temei legal.

Președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate recunoaște că, în prezent, nu are resursele necesare pentru a gestiona rezervația Vulcanii Noroioși. În acest context, are în vedere încheierea unui acord de parteneriat cu un custode, document prin care s-ar putea impune o taxă de acces.

Perceperea unei taxe de intrare pentru Vulcanii Noroioși este o necunoscută chiar și pentru președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. În contextul în care Consiliul Județean își bazează strategia de dezvoltare a turismului pe obiective precum Vulcanii Noroioși și desfășoară investiții în acest sens, conducerea instituției nici nu cunoștea situația. Petre Emanoil Neagu recunoaște, însă, că la Vulcanii Noroioși există o problemă.

Related posts